Hur söker man lägenhet?

Det är enkelt att söka lägenhet hos Stiftelsen Orustbostäder. Det enda du behöver göra är att registrera dig och fylla i en intresseanmälan. Reglerna är enkla, den som stått längst i kö får lägenheten.

Börja med att registrera dig

Det första du måste göra för att kunna göra en intresseanmälan är att registrera dig på ”Mina sidor”. Då får du en egen inloggning som du använder för att logga in på ”Mina sidor" och söka efter lediga lägenheter. Läs också vår uthyrningspolicy här.

Uppdatera din anmälan
För att vi alltid ska ha de senaste uppgifterna om dina önskemål är vi noga med att din intresseanmälan är aktuell. Därför måste du själv gå in och uppdatera din intesseanmälan en gång om året.  Du loggar in på "Mina sidor" med personnummer och PIN-kod. Gå till "intresseanmälan lägenhet", kontrollera att dina uppgifter stämmer samt klicka på "Spara" längst ner på sidan- Klart!

Tänk på att det är datumet då du senast uppdaterade din intresseanmälan som gäller, och att du måste förnya den igen inom 12 månader. Vi skickar ingen påminnelse till dig, du är själv ansvarig för att hålla koll på datum och uppdatera din intresseanmälan.

Lämna intresseanmälan på lägenheter du vill ha
När du hittar en lägenhet som är intressant lämnar du en intresseanmälan. Du kan lämna intresseanmäln på obegränsat antal lägenheter. Tänk på att du måste kunna flytta in i lägenheten på det utsatta inflyttningsdatumet. På "Mina sidor" kan du följa vad som händer med alla lägenheter du har bokat dig på.

Erbjudande om visning
Erbjudande om visning syns på "Mina sidor" och kommer till den e-postadress du angivit, eller per brev om du valt det. När du fått ett erbjudande måste du svara i rätt tid. 

Om du tackar nej eller inte svarar på tre visningserbjudanden under ett år spärras din intresseanmälan i sex månader.

Köregler

  1. Alla som är 16 år kan registrera sig på "Mina sidor". För att hyra en lägenhet måste man vara 18 år.

  2. Intresseanmälan görs på hemsidan www.orustbostader.se Denna intresseanmälananmälan måste hela tiden uppdateras inom 12 månader, i annat fall förlorar man sin plats i kön.

  3. Kötid räknas från anmälningsdag.

  4. När du fått en bostad hos Stiftelsen Orustbostäder nollställs dina tidigare köpoäng.