Året som gått

Vår förvaltare och projektchef Anders Andersson berättar om arbetet vi gjort under hösten för att öka kvaliteten i våra fastigheter och förklarar varför det är viktigt att felanmäla på rätt sätt.

Under 2018 har vi på Stiftelsen Orustbostäder storsatsat på reparations- och underhållsarbete. Under sommaren la du kanske märke till två killar som åkte runt och målade? Det var våra duktiga sommarjobbare som skrapade, målade och fräschade upp garage, komplementbyggnader och ytterdörrar runt omkring i fastighetsbeståndet.

Ett genomsnittligt årgenomför vi runt 3500 åtgärder i våra fastigheter. Vi hjälper våra hyresgäster med allt ifrån att åtgärda enklare felanmälningar till stora underhållsarbeten som takbyten eller byte av värmesystem. Alla felanmälningar och underhållsorder hamnar i vårt förvaltningsverktyg Vitec som också samlar statistik. Eftersom felanmälningar som inkommer ska hanteras i turordning är det viktigt att du som hyresgäst felanmäler på rätt sätt.

– Om du ser våra vaktmästare gå runt i ditt område betyder det att de är där i ett särskilt ärende. Har det hänt något akut i din lägenhet så kan du givetvis hugga tag i oss om vi är i närheten. Men om problemet inte är akut så ber vi dig göra din felanmälan via vår webb, genom att ringa oss eller genom att besöka vårt kontor, säger Anders som är arbetsledare för utomhuspersonal, snickare och fastighetsskötare.

Anders är även delaktig i våra om- och nybyggnadsprojekt och en av dem du kan hamna hos när du ringer in till vårt kontor. Nytt för i vinter är att vi kommer att mobilanpassa Orustbostäders webbplats. Det gör vi för att du som hyresgäst lättare ska kunna navigera på vår sajt och göra felanmälan enkelt via din telefon eller läsplatta.

Felanmäl på ett av följande tre sätt:

 • Via Mina Sidor på www.orustbostader.se. Öppet dygnet runt, året runt.
 • Ring oss på telefonnummer 0304 799 400. Telefontider måndag till fredag 10.00-12.00.
 • Besök vårt kontor i Svanesund (Centrumhuset). Öppet måndag mellan 15.00-17.30 och tisdag till torsdag mellan 15.00-16.00.

Större underhållsåtgärder under året

 • Hasselvägen i Henån har vi bytt tak på båda våra fastigheter. Vi har också renoverat ett äldre pannrum och satt in nya moderna och energieffektiva värmepumpar.
 • Under hösten och vintern kommer vår fastighet på Bokvägen i Varekil att genomgå ett stort dräneringsarbete.
 • Henåns Montessoriskola har fått ett helt nytt ventilationssystem som är anpassat efter dagens krav. Vi har också utökad brandskyddet och satt in brandklassade dörrar, nya larm och förbättrat elsäkerheten.
 • Under hösten har vi tvättat tak och fasader i stora delar av vårt fastighetsbestånd i Svanesund och Henån. Taken har rensats från mossa, beläggning och alger för att förbättra helhetsintrycket och framtida beväxning. I samband med arbetet har vi även bytt ut hängrännor och trasiga takpannor.
 • Ekebo i Svanesund har våra egna snickare renoverat samtliga balkonger. Skadade delar och räcken har bytts ut och bärande konstruktioner har setts över.
 • Vår fastighet på Pilvägen i Svanesund har fått nytt tak.
 • Hällavägen i Ellös har vi utfört stambyte av avloppsstammarna i källaren.
 • Sördalsvägen i Svanesund har fått nya raster/staket runt uteplatserna.
 • Under hösten har vi målat om hela vår fastighet på Änghagevägen i Svanesund.
 • Skansvägen i Svanesund har vi bytt tak.
 • Åkebo i Varekil har vi bytt mellanväggar mellan balkongerna.

Under resten av 2018 och även under nästa år kommer vi att se över och byta ut många ventilationssystem i våra fastigheter. Dagens nya fläktar är mycket effektivare och drar mindre energi och är därför bättre för miljön.

Anders Andersson